Preot din Orhei – candidat pentru Sfatul Țării -2

  • 9 Martie 2016, 02:14
  • Vizualizări: 1387
Preot din Orhei – candidat pentru Sfatul Țării -2

Cei care militează pentru unirea Republicii Moldova și României au lansat un site, prin intermediul căruia intenționează să selecteze componența unui for reprezentativ al unioniștilor. Într-un mesaj postat pe sfatultarii.md se spune că, ”În urmă cu aproape 100 de ani, adevăratele elite ale pământului dintre Prut și Nistru, constituite în Sfatul Țării, au ajuns la concluzia că unica soluție este Unirea cu Țara", relatează radioorhei.info.

"Acum, conduși de o clasă politică care a pustiit pământurile și oamenii, conștienți că nu avem altă soluție decât să realizăm Unirea, convocăm iarăși Sfatul Țării pentru a ne duce pe făgașul bunăstării și al unui viitor bun la noi acasă. Pe 27 martie 2016, la Chișinău, va avea loc sesiunea de deschidere a forului reprezentativ al unioniștilor”, relatează www.radioorhei.info.

Printre candidaturile propuse în acest for se numără și preotul Sergiu Aga de la biserica românească "Sfântul Vasile de la Poiana Mărului" din Orhei. Sergiu Aga activează la Orhei de 10 ani, timp în care a ridicat o biserică, a înființat o asociație de caritate, desfăşoară numeroase acţiuni civice.

Părintele Sergiu desfăşoară numeroase întâlniri, dispute şi alte activităţi cu adolescenţii şi tinerii